Reisinformatie


Vervoer Golftas
Vele luchtvaartmaatschappijen hanteren allemaal hun eigen tarieven als het gaat om de extra kosten voor vervoer golftas. Bij Emirates mag de golftas bijvoorbeeld gratis mee, KLM stelt als voorwaarden dat u lid bent van Flying Blue. Transavia hanteert nu een vast tarief van € 60,- per golftas (tot 15 kg.) retour, betaling geschiedt gelijktijdig met het kopen van het vliegticket. Andere maatschappijen hanteren weer andere tarieven, wij informeren u graag per luchtvaartmaatschappij over de juiste toeslag.

Stoelreservering bij luchtvaartmaatschappijen
Per luchtvaartmaatschappij zijn de kosten voor het reserveren van een stoel afhankelijk van de keuze van de stoel, denk hierbij aan extra beenruimte of de keuze voorin  het vliegtuig. Bij reservering informeren wij graag over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Huurauto
Sunny Cars is een ervaren specialist in autohuur voor de vakantiemarkt. Op meer dan 4000 vakantiebestemmingen in meer dan 46 vakantielanden biedt Sunny Cars u een grote keus aan huurauto’s. Op populaire bestemmingen wordt soms met meerdere partners samengewerkt om een optimale keuze te kunnen bieden. Sunny Cars komt tegemoet aan uw gemak met een all inclusive autohuurpakket waarin de volgende kosten bij de prijs zijn inbegrepen: ongelimiteerd aantal kilometers, W.A.-verzekering, extra W.A.-verzekering met een dekking van € 1,6 miljoen in die landen waar wij de wettelijke dekkingssom niet voldoende achten, C.D.W.-verzekering (schade aan de huurauto), T.P.-verzekering (diefstal), lokale belastingen en luchthavenafleveringskosten. Bovendien is op de populaire bestemmingen in de huursom inbegrepen: een extra bestuurder, kosteloze aflevering bij de accommodatie en one-way huren. De toegevoegde waarde van Sunny Cars is de uitgebreide service. Om huurders juist en volledig te informeren ontvangt u voor vertrek een informatieblad met daarop de belangrijkste punten uit het lokale huurcontract. Zo weet u van tevoren precies waarvoor u tekent.

Vluchten
De vliegtijden die in de reisdocumenten vermeld staan zijn onder voorbehoud. Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht om af te wijken van de gepubliceerde tijden en routes en alle gegeven informatie is daarom onder voorbehoud. Op door ons geboekte vluchten is geen restitutie mogelijk. Wanneer u het slachtoffer wordt van een vertraging en/of te laat arriveren bagage, kunt u zich wenden tot de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor eventuele schadeclaims. Kosten die u voor een langer verblijf moet maken, dient u zelf te voldoen. Restitutie/claims kunt u bij de luchtvaartmaatschappij dan wel verzekering deponeren. Golf & Country Travel zal er alles aan doen om u ter plaatse en na afloop bij te staan, maar aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Bagage wijzigingen Transavia
Voor passagiers die een vliegreis boeken met Transavia.com, zijn de kosten voor het meenemen van bagage uit de ticketprijs gehaald en wordt het meenemen van bagage alleen bij klanten in rekening gebracht die daadwerkelijk ruimbagage meenemen. Gelijktijdig worden de regels voor het meenemen van handbagage verruimd tot 10 kg per persoon. Dit is met name voor vaste klanten een flinke verandering. De belangrijkste redenen van Transavia om de nieuwe bagageregels in te voeren zijn:

De passagier bepaalt zelf precies welke diensten hij/zij wel en niet bij ons afneemt. De passagier kan beter vergelijken met andere luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast merkt Transavia dat passagiers steeds meer handbagage meenemen, zowel in gewicht als in aantal stuks. Dit leidt veelal tot verstoringen bij het instappen. De ruimte in de bagagebakken is beperkt en Transavia wil deze ruimte eerlijk voor iedereen verdelen. Vandaar dat Transavia vanaf 5 april 2011 voor alle passagiers 1 stuk handbagage toestaat, waarin ook losse apparatuur opgeborgen wordt, zoals laptops en fotocamera’s. Met 1 stuks handbagage zal het instappen sneller verlopen en is Transavia beter in staat de passagiers op tijd naar hun bestemming te vervoeren. De kosten voor het vervoer van koffers hangt af van gewicht en het moment waarop de toeslag wordt betaald (vooraf via Transavia.com is voordeliger dan op de luchthaven). Meer informatie is te vinden op www.transavia.com.

Rechten van vliegtuigpassagier
Sinds februari 2004 bestaat er binnen de Europese Unie een wet die uw rechten als luchtvaartpassagier regelt: EC Verordening 261/2004. Deze verordening beschermt de passagier in het geval van vertraagde, omgeboekte, geannuleerde of overboekte vluchten en bepaalt welke schadevergoeding gegeven moet worden. De Verordening 261/2004 is van toepassing op alle vluchten die vertrekken uit de Europese Unie en alle vluchten die aankomen in een EU land en die uitgevoerd worden door een Europese luchtvaartmaatschappij. Meer informatie vindt u op de volgende website: www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl.

Valet Parking
Parkeren op Schiphol: Wij parkeren uw auto veilig en goedkoop voor € 75,- voor 4 tot 7 dagen. Vraag ernaar bij uw reservering, wij regelen het graag!

Per eigen vervoer
Indien u per eigen vervoer naar uw bestemming reist ontvangt u van ons het adres naar uw accommodatie bij uw vouchers. Wij gaan ervan uit dat u een navigatie systeem in uw auto heeft om de accommodatie/locatie te vinden. Indien anders dan vernemen wij dit graag van u wij proberen de routes zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen, maar aanvaarden in deze geen aansprakelijkheid.

Ongebruikte reis onderdelen
Voor (deels) ongebruikte reisonderdelen zoals hotelovernachtingen en autohuur wordt geen restitutie verleend, greenfees is in overleg met de golfbanen.

Paspoort en visum
U dient bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Voor sommige bestemmingen dient uw paspoort tenminste nog 3 maanden geldig voor andere bestemmingen waaronder Thailand dient uw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. Golf & Country Travel is voor bovenstaande niet verantwoordelijk.

Gezondheidsvoorschriften
Voor bepaalde bestemmingen gelden reisadviezen en/of gezondheidsvoorschriften. Voor de laatste informatie verwijzen wij u naar uw huisarts, GGD, Ministerie van Buitenlandse Zaken of KLM Travel clinic. Te bereiken via 0900 1091096 of via www.klmtravelclinic.nl. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Starttijden
Bij onze bestemmingen zijn greenfees inbegrepen in het standaardpakket. Bij uw boeking kunt u de gewenste starttijden aan ons doorgeven en zullen wij er alles aan doen om aan uw wensen te voldoen, alternatieven starttijden worden met u overlegd.
Slechte weersomstandigheden ter plaatse zijn geen reden om geboekte greenfee niet te gebruiken en bij ons terug te claimen, tenzij de golfclub ter plaatse besluit om de golfbaan te sluiten. Golf & Country Travel aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Golfbanen
Op sommige golfbanen dient u uw handicap of golfvaardigheidsbewijs te overleggen. Indien u dit niet kunt tonen, is het mogelijk dat de golfclub u de toegang tot de baan weigert. Golf & Country Travel is niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende gevolgen. Op veel banen is een officiële handicap verplicht, vaak 28 voor heren en 36 voor dames, uiteraard bespreken wij met u of een handicap noodzakelijk is op het spelen op de door u opgegeven baan.

Buggy´s
Wij reserveren vooraf voor u een buggy, de betaling hiervan dient ter plaatse door u zelf te voldoen, mits anders door ons vermeld. Het gebruik van buggy´s is weersafhankelijk en een garantie voor gebruik kunnen wij niet afgeven. Golf & Country Travel aanvaardt in deze geen aansprakelijkheid.

Prijzen en betalingsvoorwaarden
Alle genoemde prijzen (in welke communicatie dan ook) zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en/of onjuistheden. Bij aanvraag van een reis zullen wij u een voorstel toesturen met de aanvullende informatie van de reis en de exacte prijzen op dat moment.

Reserveringskosten
De reserveringskosten bedragen € 30,-  per boeking
De reserveringskosten voor het reserveren van vluchten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappijen  en worden door ons in uw offerte aangeboden.

Tafelreservering Restaurant’s ter plaatse
Graag informeren wij u over locale restaurant’s zeker voor groepen of bijzondere locaties als The Rooftop Bar bij The Dome in Bangkok adviseren wij u om vooraf een reservering te maken. Voor deze extra service brengen wij € 2,- p.p. servicekosten in rekening.

Reservering en betaling
De boeking komt tot stand zodra het reserveringsformulier door Golf & Country Travel is ontvangen. Het aanbod van Golf & Country Travel is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen, echter dient dit binnen 48 uur na aanvaarding door de reiziger te geschieden. De tot stand gekomen reisovereenkomst wordt door Golf & Country Travel schriftelijk bevestigd.

Uiterlijk 7 dagen na ontvangst van de bevestiging dient een aanbetaling van 35% van de arrangementprijs of de volledige huursom te zijn bijgeschreven op het bankrekeningnummer van Golf & Country Travel. Bovenstaande geldt indien het om een reservering gaat van appartementen of huizen, en hotelreservering.

Bij reservering van hotel of appartement inclusief vliegreis betreft de aanbetaling de volledige vluchtprijs en 35% van de reissom plus de eventueel afgesloten annuleringsverzekering. Het restant van de te betalen reissom dient uiterlijk 8 weken voor vertrek op de bankrekening van Golf & Country Travel te zijn bijgeschreven. Bij een boeking minder dan 8 weken voor vertrek dient de gehele reissom ineens te worden betaald. Bij niet tijdige betaling van de verschuldigde bedragen zendt Golf & Country Travel een schriftelijke aanmaning. Wanneer het verschuldigde bedrag binnen 7 dagen na de datum van aanmaning nog niet in het bezit is van Golf & Country Travel, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd. Golf & Country Travel brengt dan annuleringskosten in rekening, als omschreven in artikel annuleren van deze voorwaarden. Bij betaling van het restant van de reissom krijgt u de reisbescheiden toe gestuurd met het adres van uw hotel of appartement, dit kan via de mail of per post, tevens ontvangt u een routebeschrijving naar uw vakantieadres. U krijgt ook uw voucher met de afspraken en bijzonderheden zoals overeengekomen in het arrangement. Hieronder vallen de maaltijden, eventuele greenfees, of schoonmaak (al of niet inbegrepen) bij een verblijf in een appartement. Voor vliegtickets besteld via Golf & Country Travel worden de voorwaarden van de desbetreffende luchtvaartmaatschappijen gehanteerd.

Verzekeringen
Laat u bij boeking informeren over een eventuele annuleringsverzekering en/of reisverzekering, wij werken samen met de Europeesche Verzekeringen.

Aflopende Annuleringsverzekering
Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als u uw reis moet uitstellen of annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. En is er een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

Annulering of Garantie-Annulering: aan u de keus
Naast de Annuleringsverzekering bieden wij ook de Garantie-Annulering aan. Met Garantie-Annulering gaan we nog een stap verder. Mocht u uw vakantie moeten afbreken, dan vergoeden we zelfs de hele reissom, ook als u maar een deel van de vakantie mist! En dat is een prettige zekerheid. Annuleringsverzekering basis: 5,5% van de totale reissom. Annuleringsverzekering extra: 6,5% van de totale reissom (compensatie volledige reis).

Premie voor Reisverzekering Europa & Reisverzekering Wereld zijn op aanvraag!
Poliskosten: € 6,- eenmalig
Assurantiebelasting 9,7%

IAGTO
Golf & Country Travel is aangesloten bij IAGTO, een wereldwijd netwerk van golftouroperators, hotels & golfbanen. Zij biedt financiële zekerheid voor alle aangesloten touroperators en haar klanten

Daarnaast ontvangen wij wekelijks een overzicht van nieuwe locaties en golfbanen, maar ook de laatste aanbiedingen & specials wereldwijd.
Jaarlijks bezoeken wij de IGTM een beurs georganiseerd door de IAGTO waarbij alle aangesloten hotels & golfbanen hun product aanbieden, met jaarlijks weer nieuwe bestemmingen & locaties. Golf & Country Travel zal u hierdoor nog beter van dienst kunnen zijn!

Klik hier voor de algemene voorwaarden.